Moonlight Trailer
Trailer #1 03:07

To Kill a Mockingbird

Crimă, Dramă | (United States of America)

Sa ucizi o pasare cantatoare

To Kill a Mockingbird

Crimă, Dramă (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Robert Mulligan

Producător:

Universal International Pictures

Dată lansare (Romania):

6 Decembrie 2021

Filmul este o adaptare după cartea clasică scrisă de Harper Lee. El spune povestea unui copil într-un oraș american mic în anii 1930 unde prejudecățile legate de culoare, ura rasială, și facerea dreptății pe cont propriu sunt la ordinea zilei. Gregory Peck a primit un Oscar pentru potretizarea excelentă de tată singur numit Atticus Finch.

Recenzii

Antigona

08.09.2018

Gregory Peck castigator al oscarului in 1963 reuseste sa dea viatza unui personaj al carui destin se oglindeste in viatza multor barbati ai zilelor noastre. Nevoit sa creasca singur doi copiii dornici sa descopere enigma vecinului de alaturi despre care se spune ca ar avea o infatisare si un comportament frankestenian si nevoit sa apere in instanta un negru intr-o perioada in care negrii erau stigmatizati si pusi la zidul infamiei, Atticus reuseste sa aiba o personalitate demna si o stabilitate morala greu de imaginat. Filmul contine numeroase elemente de clarobscur care pe alocuri ar putea aduce aminte ca o umbra rupestra platoniciana de Psycho...desi este un film ceva mai vechi reuseste totusi sa-ti transmita o doza de suspans pe care filmele de azi cu greu mai reusesc sa o faca.

2 2

roxanasalagean

08.09.2018

perfect end for a perfect movie.. acuma ca l-am vazut (in sfarsit) inteleg de ce e considerat unul din cele mai bune filme ale tuturor timpurilor... un clasic! merita vazut.

3 2

rholla

08.09.2018

Personal am apreciat mai mult romanul decat ecranizarea acestuia. Sigur, actorii sunt minunati, se pastreaza 90% din continutul romanului, dar pentru mine a fost mai frumoasa cartea.

6 5

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top