Moonlight Trailer
Trailer #1 01:54

トウキョウソナタ (2008)

Dramă | 27 September 2008 (Japan)

Tokyo Sonata (2008)

トウキョウソナタ

Dramă (Japan)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Kiyoshi Kurosawa, Anthony Minghella

Scenariști:

Kiyoshi Kurosawa, Max Mannix, Sachiko Tanaka

Producător:

Nikkatsu Corporation, Django Film

Dată lansare (SUA):

27 Septembrie 2008

Dată lansare (Romania):

2 Decembrie 2020

<p align="justify">   Atunci cand japonezul Ryuhei Sasaki este concediat din functia de director administrativ pe care o detinea la o companie prestigioasa, simte ca fundatia pe care era construita intreaga lui existenta se clatina. Fiindu-i rusine sa le marturiseasca sotiei lui Megumi si celor doi fii ai sai pe nume Takashi si Kenji  faptul ca este somer, barbatul pleaca in fiecare dimineata de acasa ca si cum ar merge la serviciu, ia masa de pranz la o cantina pentru saraci, se plimba prin parc si viziteaza centrele de plasare a fortei de munca in speranta desarta ca va gasi o noua slujba. </p><p align="justify">    Ceea ce parea a fi o familie fericita din Tokyo aluneca incetul cu incetul in haos, pe masura ce sotii Megumi si Ryuhei se distanteaza emotional unul de celalalt, iar tatal care si-a pierdut statutul social, autoritatea si rolul de patriarh al familei devine violent cu cei doi baieti ai sai, interzicandu-i din orgoliu mezinului Kenji sa ia lectii de pian si impiedicandu-l pe Takashi sa se inroleze in armata, fara sa le ofere acestora argumente viabile care sa ii sustina deciziile. </p>

Recenzii

Raya

08.09.2018

Problemele unei familii în mirifica (de la depărtare) Japonie de azi se dovedesc a fi mai interesante decât ar putea-o sugera orice descriere sau comentariu. Cu un stil neobişnuit, fără prim-planuri pe chipuri, fără a cere actorilor zvâcniri de vene, rictusuri, zâmbete şi priviri profunde, filmul reuşeşte să redea întreaga dramă, special amplificată pentru a constitui un semnal de alarmă, nu doar pentru lumea niponă, ci întreaga lume capitalistă agitată şi aflată în competiţie veşnică. Deşi se vorbeşte adesea despre cazul prototip al funcţionarului cu un mic post de conducere ajuns măturător, aici povestea e spusă lin, tragi-comic şi credibil. Ryûhei Sasaki ajunge să spele toalete în mall şi în ciuda perfecţionismului japonez legendar, fără a folosi măcar mănuşi de plastic. O destrămare incredibilă a unei familii ce părea normală, din clasa de mijloc, dar cu o lipsă revoltantă de comunicare. La acest lucru contribuie şi rigiditatea ritualurilor japoneze, cum ar fi acela că doar capul familiei poate decide începerea mesei, în timp ce restul membrilor aşteptă tăcuţi, privindu-şi tatăl cu serveşte două pahare succesive se bere. Dacă filmul nu ar fi avut un happy-end, ar fi fost lipsit total de ţintă, nu ar fi dat nicio şansă nenumăratelor celule ale societăţilor conduse de economia de piaţă. Din punctul meu de vedere este un "must to be seen".

1 0

mitsuko_san

08.09.2018

filmul reflecta foarte bine lipsa de comunicare a japonezilor, temerile si frustrarile lor . pentru noi probabil ca pierderea unui job (chiar si pe timp de criza) nu e un capat de lume. pentru un japonez cel mai importnat lucru din lume e sa aiba un job, iar atunci cand il au - isi dedica tot timpul acelui job, neglijand orice altceva.Familia este tot timpul pe locul al doilea. cei care nu sunt angajati intr-o companie serioase sunt considerati niste paria ai societatii . toti ceilalti intrati in sistem arata ca trasi la imprimanta si se numesc Sallary Man (SO) si Office woman (OW). Iar atunci cand pierd un job - tragedia este enorma. Foarte multi chiar se sinucid. asa ca pe langa imagine, jocul actorilor, coloana sonora..filmul este si o lectia despre societatea japoneza contemporana.

1 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top