Moonlight Trailer
Trailer #1 03:49

True Grit

Western, Dramă | (United States of America)

100 de dolari pentru şerif

True Grit

Western, Dramă (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Henry Hathaway, Frank Marshall

Scenariști:

David DiGilio

Producător:

Paramount

Dată lansare (Romania):

13 Mai 2021

Un bețiv încăpățânat, fost șerif, și un polițist texan fac echipă cu o tânără obsedată să-i găsească pe ucigașii tatălui ei. Bizarul trio începe urmărirea pe teritoriul indian, un loc nu tocmai primitor pentru „fețele palide”.

Recenzii

bad1923

08.09.2018

John Wayne in ”True Grit” (1969) impinge eleganta comica la absurd: el va ramane invulnerabil, in timp ce dusmanul sau va putea fi ranit cu usurinta. Ii zdrobea cu o asemenea maiestrie pe co-partenerii sai, incat ajunsese sa se spuna ca in toate cavalvadele cu cow-boys, el se lupta de fiecare data, cu aceeasi indieni.

1 1

Bci2

08.09.2018

N-a fost premiat de pomană și la Oscar și la Golden Globes. Deși-i un film mai vechi , însă în culori, are scene superbe și actrița Kim Darby joacă excelent un rol ades foarte dificil. Ar fi interesant de știut cum s-au filmat exact secvențele în care fata adolescentă Mattie Ross --doar de 16 anișori --se bate doar c-o mână atârnând de-o cracă, c-un șarpe veninos cu clopoței --rattlesnake--care până la urmă reușește s-o muște de mână. Mai mult, ades ea-i pune-n cofă pe bărbați și are o inimă de miere, c-un caracter de fier--'true grit'-cum zice filmul. Poate mai târziu, îl voi vedea a doua oară acest film așa cum am făcut deja cu Titanicul și Avatar (2009) ale lui J. Cameron, precum și Matrix 1-3, Alliens 1-4--filme SF dure. Regizorul acestui film, Henry Hathaway, este într-adevăr un as al regiei! Unele scene sunt într-adevăr colosale, altele-s duioase și pline de miez, ...în sfârșit, toată gama de emoții umane caracteristice unui film care se vede foarte rar, poate doar odată la două sau trei decenii. L-am adăugat deja la cele zece filme avorite ale mele. Trebuie văzut , și n-are restricții de vârstă. Nota zece, fără nici-o ezitare!

3 7

pacred

08.09.2018

FRUMOS SI FOARTE HAIOS UN ROL FOARTE GREU PENTRU KIM DARBY SI ... NU-MI AMINTESC SA-L FI VAZUT ASA HAIOS PE JOHN WAYNE IN VRE-UN FILM UN WESTERN CE NU TREBUIE RATAT

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top