The Silence

Tystnaden

Dramă, Romantic (Sweden)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Ingmar Bergman

Producător:

Svensk Filmindustri (SF)

Dată lansare (Romania):

24 Iunie 2021

  Surorile suedeze Anna si Ester calatoresc in strainatate impreuna cu micutul Johan, fiul Annei, cazandu-se la un hotel ce pare populat numai de catre administrator. Ester este traducatoare si este foarte grav bolnava, cantitatea mult prea mare de nicotina pe care a ingerat-o in timpul vietii cauzandu-i hemoptizii frecvente. Avand sentimente vag incestuoase fata de frumoasa si tanara Anna, Ester este geloasa si sufera cumplit atunci cand sora ei se implica intr-o relatie sexuala pasagera cu un barman intalnit intr-un bar. Foarte atasat de mama sa, care ii ofera sarutari si dezmierdari destul de putin potrivite cu o relatie mama - fiu, Johan pare singura persoana din familie afectata de deteriorarea rapida a starii de sanatate a matusii lui. Cu putina vreme inainte de moarte, Ester poarta o conversatie acida si dura cu Anna in cursul careia toate frustrarile, dezamagirile, visurile neimplinite si reprosurile ies la suprafata si evidentiaza prapastia creata intre cele doua femei. Intorcandu-se acasa cu trenul dupa decesul lui Ester, Johan citeste o scrisoare pe care a conceput-o matusa lui pentru el si intelege toate lucrurile pe care femeia nu a mai apucat sa i le comunice verbal. 

Recenzii

Salmoksis

08.09.2018

"E-ntuneric bezna si tacere... linistea e cruda, ochiul neadormit. Aud schimbarea celulelor mele cu durere. Eu nu sunt eu desi sunt eu, ma doare si-mi face placere... greul nu e greu, desi e greu, cand aud schimbarea celulelor mele, in tacere..."( Costel Ionescu)

6 2

omrau

08.09.2018

... si ce limba...ah, Bergman...cat despre Johan, sigur nu urma sa devina fumator. Ma simt de parca as fi fost acolo si as fi spionat fiecare personaj, in special pe Ester. Bravo.

4 1

Doina1952

08.09.2018

" Tacerea" cu Ingrid Thulin si Gunnel Lindblom, un film de neuitat.Doua surori si un copil de 10 ani stau la hotel intr-o tara straina a carei limba nu o inteleg, izolarea si imposibilitatea de a comunica fiind temele principale ale acestui film intunecat si tulburator.

0 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top