A Midsummer Day's Smile (1970)

Un surîs în plina vara

Comedie (Romania)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Geo Saizescu

Producător:

Studioul Cinematografic București

Dată lansare (SUA):

23 August 1970

Dată lansare (Romania):

21 Mai 2022

Scenariul filmului a fost realizat dupa nuvela "Padurea" de Dumitru Radu Popescu.Fanita pare un tanar dispus sa lupte cu viata si considera ca initiativa personala dublata de istetime si munca grea stau la baza realizarii unui rost in viata. Asa ca, Fanita revine in sat manat de idei de imbogatire , idei ce vin in contradictie cu cele ale familiei sale , ale satului si ale iubitei sale.<br /><br />Adoptand o atitudine individualista , dupa cateva tentative nereusite de a pune bazele unei afaceri de succes, Fanita se vede izolat de comunitatea sateasca, de familie si certat cu iubita, ba mai mult , este subiectul batjocurii in piesele de teatru de amatori si al temutei gazete de perete.<br /><br />"Fanita, eroul intamplarilor din film nu este decat Pacala al zilelor noastre sau mai bine zis un Danila Prepeleac." - Dinu Sararu - 1965 .

Recenzii

bradu

08.09.2018

Primul film vazut cu Papaiani,un film de dragoste cu mult haz,in contextul vietii de la tara.Mia ramas vie amintirea filmului si azi.

0 0

corcodus

08.09.2018

un film de propaganda; ce bine era daca colectivizarea se facea atat de bucolic si romantic ca in film, oare de ce nu pomenea nimic de canal si alte inchisori; oricum in film apar cate expresii de genul individualistule ca si cum asta era o mare crima; filmul merita vazut pentru a revedea mari actori, dar e greu sa treci peste propaganda mincinoasa.

1 0

corcodus

08.09.2018

ce mi s-a parut oarecum hilar a fost dorinta autoritatilor de a imbina traditia satului romanesc cu lupta de clasa, cu omul nou, nu erau deloc credibili.

1 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top