Moonlight Trailer
Trailer #1 01:41

Volver (2006)

Comedie, Dramă, Romantic | 16 March 2006 (Spain)

Intoarcerea (2006)

Volver

Comedie, Dramă, Romantic (Spain)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Pedro Almodóvar

Producător:

El Deseo

Dată lansare (SUA):

16 Martie 2006

Dată lansare (Romania):

27 Octombrie 2006

Raimunda traieste in Madrid cu fiica ei, Paula si cu sotul sau, Paco, un alcoolic care este tot timpul beat. Sora ei, Sole, este divortata si lucreaza clandestin ca stilist pentru femei. Cele doua femei si-au pierdut parintii intr-un incendiu care a avut loc in La Mancha, orasul lor de origine, cu multi ani in urma. In oraselul respectiv nu mai ramane decat Paula, care vorbeste despre sora ei ca si cum aceasta ar fi inca in viata. Cand la randul ei moare, situatia se schimba si trecutul se intoarce, intr-o intorsatura de situatie plina de mister si supans.

Recenzii

micasirenaramona

08.09.2018

O productie marca Pedro Almodovar, mai putin indrazneata si controversata la nivelul temelor abordate decat "Todo sobre mi madre", dar la fel de incitanta, plina de suspans si rasturnari neprevazute de situatie ca si celelalte filme care poarta semnatura celebrului regizor spaniol. Incestul dintre tata si fiica in urma caruia se naste un copil, tentativa de viol asupra fiicei adoptive, crima pasionala, motivata insa mai degraba de iubirea pentru copilul abuzat sexual decat de gelozia sotiei inselate, maladia incurabila, decrepitudinea adusa de batranete, teme predilecte in toata opera cinematografica a lui Almodovar, se impletesc intr-un tot unitar cu sentimentele de dragoste, loialitate si devotament care le leaga pe eroinele principale. In viziunea regizorului, mama este capabila de orice sacrificiu pentru copilul ei, chiar daca acest lucru inseamna sa comita un asasinat asupra propriului sot, care se face vinovat de incalcarea oricaror reguli ale moralei si ale bunului-simt prin intretinerea de relatii sexuale nepermise cu o minora, care se intampla sa fie si propria lui fata ( cazul Irenei ) sau sa ia asupra sa consecintele etice si legale ale unui omor pe care nu l-a savarsit ea, facand tot posibilul ca fiica sa nu fie implicata in nici un fel in aceasta problema ( cazul Raimundei ). Pana intr-acolo merge devotamentul celor doua mame fata de copiii lor incat ele nu par sa aiba deloc remuscari pentru actele extreme pe care sunt nevoite sa le comita pentru a-si proteja familiile, fiind ca si cum am asista la un urias complot al femeilor impotriva barbatilor, idee sustinuta si de faptul ca singurul personaj masculin din tot filmul este Paco, sotul vicios al Raimundei, interpretata magistral de catre Penelope Cruz. Povestea este oarecum ciclica, in sensul ca tragica experienta a violului exercitat asupra sa de propriul tata, traita de Raimunda pe cand era o adolescenta, este pe punctul de a fi repetata de Paula, unica fiica a acesteia, care este agresata fizic de catre alcoolicul ei tata vitreg, pe care il ucide in legitima aparare. Un film care merita vazut, care mie personal mi-a placut, desi nu la fel de mult ca "Totul despre mama mea".

8 10

Patronu

08.09.2018

N-a fost cel mai grozav film al lui Almodovar. A fost incadrat in genul comedie/dramă, însă n-are nici umorul absurd din Mujeres al borde de un ataque de nervios, nici puterea unor productii precum Mala educación, Todo sobre mi madre sau al superbului Hable con ella. Merita totusi vazut, e un film simpatic.

5 5

AdriAnAnAirdA

08.09.2018

Un film amuzant :-)) Nu l-as vedea insa de 2 ori

4 7

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top