Moonlight Trailer
Trailer #1 01:14

Walking Tall (1973)

Acțiune, Crimă, Dramă | 22 February 1973 (United States of America)

Şeriful din Tennessee (1973)

Walking Tall

Acțiune, Crimă, Dramă (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Phil Karlson

Scenariști:

Mort Briskin, Stephen Downing

Producător:

Bing Crosby Productions

Dată lansare (SUA):

22 Februarie 1973

Dată lansare (Romania):

20 Octombrie 2020

  Buford Pusser este un fost wrestler profesionist care dupa retragere se hotaraste sa se intoarca in orasul natal impreuna cu sotia sa(Pauline) si cei doi copii(Mike si Dwana) pentru a intra in afaceri alaturi de tatal sau. Orasul e insa schimbat, si nu in bine, coruptia, prostitutia, falsificarea de bauturi alcoolice si nu numai. Dupa ce este batut cu bestialitate si taiat cu un cutit Buford se hotaraste sa-si faca singur dreptate dupa ce-si da seama ca seriful nu-l va ajuta. Inarmat doar cu o bata de baseball el va intra in barul unde avusese loc incidentul. Dupa ce va achitat de acuzatia de atac armat si va afla ca prietenul sau Lutie fusese gasit mort, Buford se va hotari sa candideze la functia de serif. Ajuns serif dupa ce contracandidatul sau, seriful in functie, murise intr-un accident de masina(a carui victima ar fi trebuit sa fie Buford) el va incepe sa curete zona. Actiunile sale-i vor atrage antipatia celor implicati, familia serifului fiind prinsa in mijlocul unui adevarat razboi ce va avea loc intre serif si gangasteri.

Recenzii

Sibelius

08.09.2018

"Seriful din Tennessee" spune povestes reala a lui Buford Pusser si a fost unul dintre filmele americane care a rulat si in cinematografele noastre(ca si cele doua sequel-uri de altfe). Joe Don Baker face probabil cel mai bun rol al carierei sale.

0 1

silverstar

08.09.2018

I se mai spunea ”Omul cu Bâta” si a intrat in topul preferintelor atunci cand salile de cinema erau arhipline sa admire unul dintre primii eroi consacrati ce au existat, inainte de a aparea in filme. Inspirat din fapte reale, pelicula ne prezinta impecabil viata serifului Buford Pusser, un bun familist, un bun luptator, dar si un bun aparator al dreptatii. Desi au fost facute ulterior nu mai putin de 3 remake-uri, valoarea celor din anii 73-75 ramane incontestabil superioara. A fost o bucurie pentru mine sa-l revad din nou, de data aceasta pe BluRay :)

4 1

AsterX

08.09.2018

Stimabile ne spui si noua ce inseamna wrestler?Ca noi n-am invatat la scoala lb engleza dar stim ca s-ar traduce luptator?Right?

1 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top