Moonlight Trailer
Trailer #1 02:06

Water (2005)

Romantic, Dramă | 08 September 2005 (Canada, India)

Water (2005)

Water

Romantic, Dramă (Canada, India)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Deepa Mehta

Producător:

David Hamilton Productions, Flagship International, Noble Nomad Pictures, Echo Lake Entertainment

Dată lansare (SUA):

8 Septembrie 2005

Dată lansare (Romania):

3 Decembrie 2021

India anului 1938 este guvernata de Imperiul britanic, in apropierea momentului in care Mohandas K. Gandhi ajunge din Africa pentru a se opune guvernului britanic. Chuyia este o adolescenta frumoasa si visatoare, care este nevoita, conform traditiei, sa se casatoreasca cu un barbat in varsta, care insa la scurt timp se imbolnaveste si moare. Din casa parintilor ei, unde se intoarce, Chuyia este condusa in orasul sfant Banaras, unde este lasata sa traiasca in “casa vaduvelor”, femei de toate varstele, condamnate la aceeasi soarta ca si ea. Cele trei alternative pe care cultura in care a crescut i le ofera sunt: casatoria cu fratele mai mic al sotului ei defunct, sa se sinucida pe rugul lui funerar, sau sa duca o viata de celibat pentru tot restul vietii ei. Aceasta soarta cumplita este cu atat mai greu de suportat in momentul in care ea se indragosteste de Narayan, un invatacel al lui Mahatma Gandhi.

Recenzii

Antigona

08.09.2018

O Indie aflata pe picior de eliberare, dar care mai pastreaza inca traditii sacerdotale, absurde sub lupa rationala a occidentului, o Indie antagonica, dihotomica, o Indie misogina, o Indie ce se doreste a fi pura folosindu-se de metode impure si discriminatorii, o poveste trista despre o societate ramasa in urma timpului, dar alcatuita din oameni care vor sa mearga inaintea lui.

3 0

Ancadi

08.09.2018

Un film de neuitat, care a stiut, lucru rar in filmul despre societati traditionale, sa ne faca sa uitam ca abordeaza o problema sociala. Un John Abraham de zile mari, sa ne mai ia din senzatia ca in India nu exista decat un singur actor: Salman Khan! Despre dragoste, copilarie, religie, in cel mai putin agresiv dintre moduri.

3 1

memodanuta

08.09.2018

o drama tulburataore despre soarta cumplita si greu de suportat a femeilor din india,caci filmul e rupt din crunta realitate.

3 0

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top