Moonlight Trailer
Trailer #1 02:55

We Were Soldiers (2002)

Acțiune, Istoric, Război | 01 March 2002 (Germany, United States of America)

Am fost candva soldati... si tineri (2002)

We Were Soldiers

Acțiune, Istoric, Război (Germany, United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Randall Wallace, Alfred Hitchcock

Producător:

Wheelhouse Entertainment, Icon Entertainment International, Motion Picture Production GmbH & Co. Erste KG

Dată lansare (SUA):

1 Martie 2002

Dată lansare (Romania):

16 Octombrie 2021

O drama de razboi, care dupa prima ora de introducere, in care exista si dialoguri, trece in miezul actiunii si se transforma intr-un film de actiune(razboi) veritabil. Regizat de Randall Wallace, We Were Soldiers urmareste cele 4 zile de confruntari sangeroase intre trupele americane si vietnameze in 1965, in care 400 de soldati americani au fost inconjurati de 2000 de membrii ai armatei Vietnamului de Nord. Colonelul Moore, tată a cinci fete, soţ al frumoasei Catherine, locuieşte cu familia la baza militară. Acolo se află mai mulţi militari cu familii. Barbara este soţia unui militar negru care , conform vremurilor, nu are voie să spele rufe în oraş, dar soţul ei, poate să-şi dea viaţa pentru ţară! Colonel Moore apelează la pilotul Candell şi sergentul-major Plunkett să pregătească soldaţii pentru marile confruntări. Casa Albă, decide trimiterea trupelor, înainte de a fi antrenate în totalitate, astfel pleacă Moore cu mii de soldaţi, cu compania a 7-a Carter, în Vietnam, în noiembrie 1965. Se pregătesc de confruntare....

Recenzii

gordonFreeman

08.09.2018

Povestea unei confruntari din Vietnam in care 400 de parasutisti americani au fost asaltati de 4000 de soldati nord vietnamezi. Filmul face o poza uimitor de clara si corecta a emotiilor, setimetelor si dramei traita atat de soldatii de acolo cat si de familiile ramase acasa.

1 2

mariusss

08.09.2018

nu am vazut filmul ....dar totusi cati soldati nord vietnamezi sunt ? mai bn vad filmul :)

1 8

Rudolfo

08.09.2018

În 1965 a avut loc prima bãtãlie dintre americani si vietnamezi. 400 de soldati americani au pãtruns pe teritoriul vietnamez si s-au trezit înconjurati de 2000 de inamici. În fata acestei coplesitoare situatii s-au gãsit, în cea mai lungã lunã a vietii lor, Harold Moore, comandantul Batalionului 1 din trupele de cavalerie si reporterul Joseph Galloway de la Associated Press. “Ne îndreptãm cãtre Valea Umbrei Mortii, unde veti avea grijã de omul de lângã voi, si el va avea grijã de voi, si nu vã va pãsa ce culoare are pielea lui, sau cum se numeste Dumnezeul lui. Ne vom lupta cu un dusman puternic si hotãrât. Nu vã pot promite cã vã voi aduce pe toti acasã în viatã. Dar vã jur cã voi fi primul care va pune piciorul pe câmpul de luptã, si ultimul care va pleca de acolo. Si nu voi lãsa pe nimeni în urmã… viu sau mort. Ne vom întoarce cu totii acasã împreunã.” Cu aceste cuvinte, Locotenent-Colonelul Harold Moore s-a adresat soldatilor sãi si familiilor acestora, cu o zi înainte de a-i conduce în rãzboi. Intens si devastator este acest film, care ne vorbeste despre cei care au fost cândva fii, apoi au devenit soti si tati pentru a ajunge în final soldati. Este drama celor rãmasi acasã, ai celor plecati la rãzboi, fãrã sã stie dacã si câti vor reveni. Este de fapt prima bãtãlie din Vietnam. Sunt zile de cosmar. Nu vor fi învingãtori! Nici Lt.col.Harold Moore (Mel Gibson) si batalionul pe care îl conduce, nici vietnamezii, care îsi apãrã propria tarã! Este de fapt un rãzboi pentru apãrarea propriei case, a mamelor si copiilor! Aceastã poveste uluitoare despre Vietnam este inspiratã de o carte adevãratã, scrisã pentru a nu uita familia, valorile, sacrificiul si datoria fatã de propria tarã. “Am fost cândava soldati ... si tineri” este un omagiu adus bãrbatilor, soldati care au luptat si murit în acea bãtãlie, dar si familiilor lor care i-au înteles si asteptat.

2 1

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top