Moonlight Trailer
Trailer #1 02:56

用心棒

Dramă, Thriller | (Japan)

Yojimbo

用心棒

Dramă, Thriller (Japan)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Akira Kurosawa

Producător:

Toho Company, Ltd.

Dată lansare (Romania):

30 Noiembrie 2021

<p align="justify">     Într-un sătuc pierdut din Japonia secolului XIX ajunge cel ce se va prezenta drept Kuwabatake Sanjuro (ceea ce s-ar traduce drept „Livadă de duzi de 32 de ani”), un ronin ce-şi caută onoarea unui nou daimyo. Lucru cam greu de găsit într-o Japonie în care modernizarea se debarasa repede de feudalismele samurailor. Vremurile de aur ale acestora apuseseră de mult însă. Aşa că eroul nostru este dispus să accepte şi un stăpîn mai puţin important. Sătucul este dominat de două mari familii, ce se ocupă cam de tot ceea ce este ilegal, în special de jocurile de noroc. Acesta este şi motivul tensiunii crescute dintre cele două clanuri. Înfometat şi lipsit de bani, „Omul fără nume” (arhetip pe care aveau să-l facă celebru Sergio Leone şi Clint Eastwood) îşi pune sabia în slujba clanului negustorului de mătase, pentru ca apoi să treacă de partea negustorului de sake. </p><p align="justify">Jocul îi reuşeşte pe moment, cei doi adversari începînd să se distrugă reciproc, dar apoi roninul este capturat şi torturat pentru „trădarea” sa, odată cu venirea lui Unosuke, fiul cel mare al unuia dintre cei doi rivali. Exponent al modernizării sălbatice, Unosuke nu se întoarce singur, ci cu un revolver, intrînd la nivel simbolic în competiţie directă cu samuraiul.Dar, odată început coborîşul pe panta distrugerii, cele două clanuri nu se mai pot opri. Sanjuro evadează cu ajutorul hangiului, una dintre cele mai interesante figuri din film. Refuzînd să se simtă obligat în vreun fel în faţa oricui, mîndrindu-se cu titlul de om liber, samuraiul cedează însă în faţa propriei conştiinţe şi porneşte spre înfruntarea cu Unosuke.</p>

Recenzii

sinradu

08.09.2018

Pentru un pumni de dolari în plus, cunoscutul western al lui Sergio Leone, nu este altceva decît varianta americană a lui Yojimbo (Bodyguard). Eu mă număr printre cei ce preferă originalul.

6 8

Alexmoldoveanu

08.09.2018

Probabil este o eroare, dar toate fotografiile din galeria foto sunt in mod clar screen shot-uri dintr-un film indian, fara vreo legatura cu Yojimbo!

3 2

mateicoman

08.09.2018

Un film foarte frumos si bun totodata,un Eastern ca sa zic asa.N-am inteles de ce apare in topuri de comedie.Poate datorita numelor,sau poate machiajului,mai stii? Priceput tare omul care a facut acest film,numai ca are un "defect",nu e comedie cum l-au categorisit cei ce l-au categorisit asa(l-am vazut si prin topul de comedii al imdb!!!??? Ha! ha! ha! ha! Pe cand va urma Zbor deasupra unui cuib de cuci in acest top de comedie ?). Daca urmaresti filmul, observi ca intre 1860(actiunea filmului),1961(productia filmului),si astazi(vizionarea filmului),nu prea s-au schimbat multe pe planeta asta.

2 2

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top