Moonlight Trailer
Trailer #1 02:50

Young Frankenstein (1974)

Comedie, SF | 15 December 1974 (United States of America)

Tanarul Frankenstein (1974)

Young Frankenstein

Comedie, SF (United States of America)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Mel Brooks, Victor Fleming

Producător:

Crossbow Productions, Gruskoff/Venture Films, Jouer Limited, 20th Century Fox

Dată lansare (SUA):

15 Decembrie 1974

Dată lansare (Romania):

28 Octombrie 2021

  Frederick Frankenstein,un renumit medic din Statele Unite, este nepotul celebrului baron Victor von Frankestein, dar celebritatea numelui sau il deranjeaza, incercand chiar sa convinga lumea ca numele sau se pronunta altfel. Dupa ce va primi vizita lui Gerhart Falkstein, care-i adusese testamentul bunicului sau, Frankenstein va lua decizia sa mearga la castelul familiei sale din Transilvania. Odata ajuns acolo va face cunostinta cu frau Blucher(care era un fel de menajera la castel), Igor, a carui familie se afla de cateva generatii in slujba familiei lui Frankenstein si Inga, pe care Falkstein i-o trimisese ca aistenta de laborator, in caz ca va dori sa-si continue cercetarile acolo. Printr-un concurs de imprejurari Frankenstein va descoperi laboratorul si insemnarile bunicului sau si va ceda tentatiei de a repeta si el experimentul. Lucrurile nu vor iesi asa cum s-ar fi asteptat, Igor aducand in loc de creierul unui geniu, un creier anormal.

Recenzii

Bubu

08.09.2018

Un majordom cu strabism divergent, un Frankestein abulic, ingrediente pentru o comedie de succes.

4 4

Bci2

08.09.2018

Nu-mi place nici actorul Gene Wilder în rolul principal de Dr. Frankenstein, pentru că are un așa zis haz forțat, și filmul e o parodie nu prea reușită. Strică farmecul unui film de horror transformându-l într- comedie nereușită--un altfel de spoiler. Sper să nu ia un Oscar chiar dac-a fost nominalizat de două ori la Oscar. 7 cu bunăvoință.

3 5

remyy63

08.09.2018

Dupa parerea mea,este un film supraevaluat,mult prea exagerat,la limita,sa-l vad sau nu.Au fost cateva scene ,,dragutele,, in cel mai pur stil Mel Brooks,dar ma asteptam la mai mult de la celebrul regizor,care a avut dea lungul timpului realizari mult mai reusite.6

4 3

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top