Moonlight Trailer
Trailer #1 02:59

Zulu Dawn (1979)

Aventuri, Dramă, Istoric, Război | 14 May 1979 (Netherlands, United States of America, South Africa)

Batalia de la Isandlwana (1979)

Zulu Dawn

Aventuri, Dramă, Istoric, Război (Netherlands, United States of America, South Africa)

IMDB Adaugă o recenzie

Regizor:

Douglas Hickox

Producător:

Lamitas, Samarkand, Zulu Dawn NV

Dată lansare (SUA):

14 Mai 1979

Dată lansare (Romania):

23 Iunie 2021

<p>Viața în colonia britanică Natal din Africa de Sud trecea printr-o perioadă de liniște și pace deși mai marii provinciei știau că vecinătatea cu teritorile zulușilor este destul de periculoasă, cunoscând faptul că fiecare zulu este crescut să fie războinic. Pentru evitarea unui conflict direct, guvernul Majestății Sale, regina Victoria a Marii Britanii,transmite un ultimatum regelui Cetewayo,prin care se cere ca armata zulu să fie dezarmată,războinicii trimiși la casele lor, iar cine nu se supune va fi considerat inamic al coroanei britanice și va suporta consecințele.Acest ultimatum tensionează situația din zonă, regele răspunzând ca el nu a invadat teritorile albilor și nu le-a spus să-și schimbe legile sau obiceiurile,refuză termenii ultimatului și se pregătește să-i conducă pe cei 30.000 de războinici zulu în luptă daca va fi cazul. Considerându-se mult superioare și cu o armată foarte bine dotată, după ce declară starea de război,trupele britanice conduse de lordul Chelmsford trec fluviul Buffalo și pătrund în teritoriul zulușilor.</p>

Recenzii

mateicoman

08.09.2018

Nasol momentul pentru englezi! Filmul cred ca merita mai mult de 6 cat are in prezent. Bine ca in ziua de azi razboaiele nu se mai desfasoara la fel ca atunci,adevarate carnagii.

0 0

maroknu

08.09.2018

Bine realizat acest film...ma bucur ca englezii au fost infranti de catre zulusi in acea batalie...tot ce au realizat englezii s-a facut numai prin furtul de la alte popoare ale lumii...si ne intrebam in ziua de azi de ce oare sunt asa de bogati acesti englezi.

0 2

Sibelius

08.09.2018

A fost o lupta, dar nu razboiul. Pana la urma conteaza rezultatul final. Pe de alta parte niciun imperiu nu a aparut in mod pasnic. Toate s-au bazat pe folosirea fortei. Singurul care inca mai rezista(desi sub un alt nume) este cel britanic.

0 2

Filme la cinema în București

Recomandari din comunitate

Top