Manchester by the Sea (2016)

Gabriel.Dascalu

Unul dintre cele mai bune filme din 2016. Un film foarte realistic realizat, cu joc actoricesc exceptional al actorilor principali si sunet superb. Pana la minutul 50 filmul pare prea lent, dar dramatismul si emotia care urmeaza schimba total starea cinefilului. Nota mea este 10, doar La la land mi s-a parut mai bun in acest an.

Citește în continuare

Spotlight (2015)

Gabriel.Dascalu

In sfarsit americanii au facut un film bun despre mizeria si lipsa eticii din afacerea numita "Biserica". Tom McCarthy a reusit o super ecranizare prin acest film a unei povesti triste din societatea americana si globala, a avut curajul sa lupte impotriva mass-mediei religioase si a realizat un film atat de bun incat va fi printre favoritii de la Oscar. Coloana sonora si jocul actoricesc al lui Mark Ruffalo au fost elementele care m-au impresionat cel mai mult, iar scenariul adaptat m-a facut sa nu-mi doresc niciun moment sa se termine filmul. Merita vazut! Nota mea este 9.

Citește în continuare

The Danish Girl (2015)

Gabriel.Dascalu

The Danish Girl reprezinta una dintre evadararile din rutina filmelor contemporane prin povestea care este ecranizata intr-un mod perfectionist. Jocul actoricesc este impecabil, si nu vorbesc numai de prestatia lui Eddie Redmayne ci de cea a tuturor actorilor. Coloana sonora foarte frumoasa este un alt detaliu care caracterizeaza acest film, iar imaginea ii face pe cinefili sa-si pastreze concentrarea si placerea de a viziona acest film pe tot parcursul celor doua ore. Ii acord cu greu nota 10 pentru ca mi-am dat seama ca este unul dintre cele mai bune filme ale anului.

Citește în continuare

Bridge of Spies (2015)

Gabriel.Dascalu

Imi era dor de o colaborare intre Steven Spielberg si Tom Hanks, de un film facut ca la carte si captivant. Bridge o Spies este un film biografic foarte bun cu o combinatie de neuitat intre regizor, scenaristi si actor principal. Mi-a placut mult cum a jucat Mark Rylance, coloana sonora si inteligenta cu care au fost realizate unele scene. Desi desfasurarea actiunii devine la un moment dat cam plictisitoare, sfarsitul filmului arata valoarea adevarata a ecranizarii. Scena cu gardul imi va ramane mereu in cap fiind una foarte bine gandita aratand simetria dintre doua lumi complet diferite la acea vreme. Merita vazut, mai ales de fanii filmelor biografice. Nota mea este 10!

Citește în continuare

The Revenant (2015)

Gabriel.Dascalu

The Revenant este filmul pe care l-am asteptat un an intreg si ma bucur ca acum, dupa ce l-am vazut, nu am fost dezamagit. Totul este realizat la modul profesionist. Jocul actoricesc al lui Dicaprio pare a fi cireasa de pe tort, acesta avand o interpretare foarte bine realizata, Inarritu a facut din acest film o capodopera prin regia sa, coloana sonora este superba (ca in majoritatea filmelor cu Inarritu), imaginea este de o calitate superlativa (la acest capitol cred ca merita cel mai mult Oscarul), iar scenariul este foarte bine adaptat. Mie mi s-a parut ca filmul seamana cu Dances with wolves si cred ca este un lucru bun avand in vedere succesul filmului din anii ”90. Actiunea pare putin prea lenta, dar punctele culminante echilibreaza desfasurarea filmului. The Revenant este unul dintre cele mai bune filme ale anului avand o colaborare de neuitat intre Inarritu si Dicaprio. Nota mea este 10, merita vazut!

Citește în continuare

Brooklyn (2015)

Gabriel.Dascalu

Brooklyn este un film extraordinar cu o poveste captivanta care nu m-a facut niciun moment sa-mi doresc sfarsitul filmului. Asteptam de mult sa mai vad o poveste de dragoste ca aceasta si un final pe masura ca cel din acest film. Nota mea este 10 si consider ca este unul dintre cele mai bune filme din acest an.

Citește în continuare
Top