The Hunger Games (2012)

Ionela94

Nu am citit cartea, insa filmul mi se pare reusit. "Jocurile foamei" nu au fost eliminate pentru ca asta ar fi fost ceva absurd, ar fi insemnat sa nu mai existe societatea. Regulile au fost putin schimbate, dar jocul a ramas. Interesanta imaginea caricaturala a multimii avida de spectacol si a celor care organizau jocurile. Si luxul de care erau inconjurati tinerii era inselator, fiind doar o masca pentru ceea ce avea sa urmeze. Majoritatea se entuziasmau si au pierdut pana la urma. Mi-a placut mult demnitatea lui Katniss, faptul ca a reusit sa se pastreze pe sine.

Citește în continuare

The Godmother (2011)

Ionela94

În sfarsit umor romanesc mai de calitate. Filmul este o comedie, nu o drama, nu lucruri serioase.

Citește în continuare

Nea Mărin miliardar (1979)

Ionela94

La filmul asta am ras cel mai mult. Un actor de exceptie (Amza Pellea) cu inegalabilul sau personaj Nea Marin, un regizor de exceptie Sergiu Nicolaescu si nume mari precum Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Stefan Mihailescu, Sebastian Papaiani etc. Cum sa nu fie o capodopera? Valoarea lui consta in faptul ca ori de cate ori il vezi este ca si cum l-ai vede prima data. Razi cu aceeasi pofta. E unul dintre lucrurile cu care trebuie sa ne mandrim ca romani. Umor curat si inteligent. Nota 10(zece).

Citește în continuare

Liceenii Rock 'n' Roll (1991)

Ionela94

Nu a fost la fel de autentic ca si primul. Voia sa arate schimbarea din atitudinea tinerilor si a profesorilor, odata cu schimbarea regimului politic. Eu asta am inteles. Draguta partea cu muzica.

Citește în continuare

Liceenii (1986)

Ionela94

Un film care te face sa iti doresti sa fii liceean si mai tarziu sa-ti amintesti perioada aceea. Cu toate ca profesorii sunt exigenti sau apar unele probleme, nu iti pasa atat de mult pentru ca te simti "legendar Prometeu". Geniala e si melodia cantata de Stela Enache.

Citește în continuare

What a Girl Wants (2003)

Ionela94

Dragut filmul, emotionant finalul. E foarte simplu ce-si doreste o fata: sa aiba alaturi parintii si un baiat care sa o iubeasca. :)

Citește în continuare
Top