In the Line of Fire (1993)

Juristul

http://www.filmeonlinesub.net/movie/6873/In%20the%20Line%20of%20Fire In bataia pustii In the Line of Fire1993 : "In the Line of Fire in romana Descriere film In bataia pustii In the Line of Fire in romana: Filmul In bataia pustii 1993 Frank Horrigan a fost unul dintre agentii desemnati sa-l apere pe Kennedy in timpul vizitei din Dallas care s-a dovedit fatala pentru presedintele american. Intreaga sa viata, Frank a fost nevoit sa traiasca cu sentimentul de vinovatie. Ajuns la varsta batranetii, el nu mai are mult si se pensioneaza, dar este chemat sa coordoneze o echipa de agenti in cautarea unui psihopat ce ameninta sa-l asasineze pe actualul presedinte. Aceasta este sansa lui Horrigan de a-si spala pacatele din trecut." SI ACUM,DESCRIEREA DE AICI: "Frank Horrigan a fost unul dintre agentii desemnati sa-l apere pe Kennedy in timpul vizitei din Dallas care s-a dovedit fatala pentru presedintele american. Intreaga sa viata, Frank a fost nevoit sa traiasca cu sentimentul de vinovatie. Ajuns la varsta batranetii, el nu mai are mult si se pensioneaza, dar este chemat sa coordoneze o echipa de agenti in cautarea unui psihopat ce ameninta sa-l asasineze pe actualul presedinte. Aceasta este sansa lui Horrigan de a-si spala pacatele din trecut." COPY/PASTE???????????????? NO COMMENT !!! SI SUNT NENUMARATE POSTATE DE ACESTE USERE !

Citește în continuare

Edward Scissorhands (1990)

Juristul

Un film care l-a propulsat pe Jhonny Deep,printre marile talente.Povestea da mult de gandit asupra comparatiei intre frumusetea afisata a fizionomiei si cea a sufletului. Cautarea perfectiunii in frumusete si puritate,este redata in scena finala,a statuii de gheata creata de Edward,in Castelul sau, retras.Operatorul a fost la mare inaltime,prin scenele subtil prinse ale peisajului naturii,impletite cu personajele,ce papuleaza orasul. Film din care inveti sa visezi la ce-i frumos si "cum ar fi,de-ar fi asa".

Citește în continuare

The Devil's Brigade (-1)

Juristul

1942-Blocada Leningradului se terminase,dar Hitler,detine intrega puetere in Europa.Ca masura extrema,Aliatii,se hotarasc sa creeze un Grup de Elita,in stare sa faca fata oricarei situatii. Lt.col.Robert Frederick(american),ajutat de Maiorul Crown, este numit seful acestui grup,fiind nevoit sa-si aleaga oamenii,dar sa si primeascape cine i se imunea.Asa ajung laolalta soldati foarte dotati, dar si din cei mai rebeli.Marea surpriza este aparitia unui corp de soldati canadieni condusi de Maiorul Bricker.Animozitatile nu intarzie sa se produca,intre americani si canadieni.Este adus insa un"Instructor in lupta corp la corp" si instructia dura ce urmeaza in Tabara creata special undeva in Muntii Italiei,incepe sa dea roade uimitoare. Momentul de cotitura,in relatiile dintre americani si canadienise petrece in barul din oraselul apropiat, unde canadienii sunt atacati de cativa minieri si localnici.Americanii sar in ajutorul colegilor sai dovedind astfel,ca,in fata unui dusman comun, erau "trup si suflet toti."Comandantii supremi, hotarasc sa desfiinteze,detasamentul si sa imprastie oamenii la diferite unitati de lupta. Lt.col.Robert Frederick,pleaca la Washinton si reuseste sa obtina mentinerea in activitate a detasamentului,cu conditia,sa aduca UN prizonier, din orasul cel mai bine aparat de nemti-St.Nazaire. Si,Lt.col.Robert Frederick,plecand el personal in fruntea plutonului,aduce:"TOT CORPUL GERMAN DIN ORAS,CU TANCURI CU TOT". Astfel,Generalul neamt,vrand sa-i jigneasca,de fapt,le-a facut cea ami mare favoare existenta in istoria Celui de-al Doilea Razboi mondial.I-a numit"BRIGADA DIAVOLULUI (Diavolul fiind Lt.col.Robert Frederick)".Urmeaza Cucerirea in forta a unui bastion,pe care Aliatii se chinuiau sa-l cucereasca de 3 saptamani,iar ei il cucersc in 3 ore(Calais)."DIVIZIA DIAVOLULUI"-devine Legendarul Stramos al"Beretelor Verzi". Un film real,dur,putem spune apocaliptic,intr-un peisaj mirific,dar aducator de moarte. Scriitorul Robert H. Adleman ultra documentat, actorii joaca seducator de real,iar Regizorul se intrece pe sine.Unul din cele mai ample si mai convingatoare filme depre Cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Citește în continuare

Rollerball (1975)

Juristul

Johnny,este exemplul tipic al jucatorului talentat,tenace,luptator,daruit jocului si echipei, pe care o imdruma,o mobilizeaza,o duce la victorie dupa victorie.Cum poate un asemenea om, devenit liderul(emblema) echipei,sa fie agreat de Marile Corporatii,care doreau sa domine lumea, tocmai prin anonimatul oamenilor simpli? Seful lui "Energy Corporation",fondatoarea echipei: "Houston",Bartolomeu,ii impune lui Johnny,sa se retraga,explicandu-i clar ca devenise indezirabil scopului corporatiei: "Nu Omul face Echipa,ci Echipa face Omul"(ii replica acesta lui Johnny).In profunzime,mesajul filmului este clar: "n-ai voie sa devii o valoare recunoscuta,cat timp esti un simplu om".Johnny,reprezinta de fapt exemplul clar,ca indiferent,cum hranesti(cu energizante),sau cum manipulezi oamenii,nu le poti lua personalitatea si spiritul de luptator. Johnny,nu-si paraseste colegii si prietenii de echipa,continua sa joace,contrar masurilor devastatoare luate de Bartolomeu. Incercand sa afle motivul real al acestei masuri,Johnny,descopera ca toata Arhiva,fusese distrusa sau falsificata,in computere,nemaiexistant carti. Dupa meciul cu echipa Japoniei,cand Moonpie(cel mai bun prieten al sau),este atacat de cinci jucatori si practic ii se rupe gatul,devenid leguma {legat la aparate},Johnny se hotaraste sa duca lupta pana la final. Inaintea finalei,te cutremura replica pe care Johnny i-o da lui Moonpie,la spital:"Moonpie,tu vei ramane pururea,eu...." Finalul filmului,in scanadarile tuturor:"Johnny-Johnny",pe fundalul muzicii lui J.S.Bach-Tocata si Fuga in re-minor,plecarea furioasa a lui Bartolomeu si trimful "anonimatului",spune tot. S-a spus ca este un film prea sangeros. Dar zecile de filme de duzina,comerciale,cu doua inceputuri si niciun sfarsit,fara continut,dar pline de sange si cadavre,cum sunt? Ce mesaj au? Pentru acest rol,James Caan,a facut antrnamente peste sase luni,a studiat echipele de rollerball-ul de acum,s-a integrat in asa masura in rol,incat i-a fost greu,ca dupa acest film,sa redevina,actorul bonom,cunoscut de public si adulat . Deja devenise un simbol.

Citește în continuare

Чистое небо (-1)

Juristul

Nina Drobysheva si Yevgeni Urbansky,(Sasha si Alexei),reusesc sa transforme acest scenariu,intr-una din cele mai frumoase si mai complexe povesti de dragoste,iertare,intelegere si un altruism iesit din comun.Pana sa o cunoasca pe Sasha mai bine, Alexei era un fel de "dandi",adulat de femei,cam superficial.Inocenta fetei,puritatea sufletului ei,daruirea sa neconditionata,dragostea ei de viata in acele clipe de grea cumpana,in plin razboi,il bulverseaza pe Alexei,incet,incet, joaca sa , transformandu-se intr-o dragoste profunda. Dupa prabusirea avionul sau,grav ranit,Alexei supravietuieste si este luat prizonier. Reintoarcerea sa din prizonierat,dupa atatia ani,viu,este un "LUX",pe care Regimul lui Stalin,nu-l putea concepe. A te intoarece "VIU",insemna "TRADATOR". Scena intoarcerii sale,noaptea la usa lui Sasha,este una din cele mai emotionante scene ale filmului. Holul de la intrare,stiut de Alexei,fusese transformat in dormitorul Sashei si al fiului lor Yegorka. De ani de zile,se intra in casa prin ocolire.Dar iata ca intr-o noapte,Sasha e trezita din somn de o bataie in usa veche de intrare. Instinctul,apoi revelatia ca nu avea cine altcineva sa ciocane acolo,(se vad prin mimica actritei),cele doua cuvinte:"KTO TAM?"(cine este acolo?) goana lui Sasha pe scari,ajungerea ei in bratele omului atat de adulat si asteptat,este de o sensibilitate uluitoare. Anii care urmeaza,marginalizarea lui Alexei,incercarile sale disperate de reintegrare in vechea meserie,refuzul permanent al autoritatilor, stigmatul cu care este infierat ca Tradator,il fac pe acesta sa clacheze,la un moment dat. Dar Sasha,nu se lasa.Dupa moartea laui Stalin,reuseste sa covinga ea,autoritatile,de dreptatea lui Alexei. Finalul filmului,zborul supersonicului pe care in sfarsit il conducea Alexei,pe cerul senin simbolizeaza de fapt imprastierea norilor atator lupte duse pentru imprastierea norilor,neincrederii. In anul aparitiei sale,1961,filmul primeste numeroase premii la festivaluri din Moscova, Mexico City si San Francisco,fiind declarat: "Cel mai bun film al anului".

Citește în continuare

Skin (2009)

Juristul

Descrierea acestei minunate pelicule,plina de "Mesaje"despre incercarile disperate ale celor ce nu-si gasesc locul in societate,din cauza prejudecatilor si anomaliilor Legislative,nu poate fi cuprinsa in 7-10 randuri,conform Regulamentului.Pentru a intelege mai bine tot ceea ce vrea sa transmita scenaristul(care a scris scenariul,dupa un fapt autentic),pentru a estima la adevarata valoare prestatiile nemaipominite ale actorilor,voi reda pe larg subiectul filmului. Familia Laing(Sannie-mama,Abraham-tatal),desi aveau un baiat alb,ca si ei,din pricina unui Atavism, o nasc pe micuta Sandra mulatra. Frumoasa,deosebit de inteligenta,cu un suflet cald,Sandra creste sub ocrotirea disperata a parintilor,ca o mica printesa. Cand este inscrisa la Scoala,din cauza legilor,anilor '50,este considerata "cafru"(neagru) si tatal este obligat sa o retraga. Ba mai mult,parintii fiind albi si copilul negru, Abraham Laing,ajunge in situatia de a se lupta in judecata pentru as-i putea pastra fiica.Abia dupa aparitia Legii prin care"Copiii apartineau parintilor,indiferent de culoarea pielii",lucrurile par a reveni la normal.Din nenorocire,Abraham Laing,era un rasist inveterat si ii impune Sandrei(acum deja de 17 ani),sa-si aleaga,ca prieten un alb.Dupa doua experiente traumatizante,cu doi baieti albi,Sandra se decide sa ramana cu tanarul cafru-Petrus Zwane.Cu toate incercarile disperate ale tatalui,de a-i desparti,Sandra le marturiseste ca este insarcinata si este pusa sa aleaga,intre familia ei si Petrus.Alegand pe Petrus(tatal copilului ei),Sandra este renegata de familie si alungata. Refugiati la mama lui Petrus,printre negri,lucrurile merg foarte bine pentru ea,isi cresc copilul in armonie si dragoste,dar..dupa ce naste si fetita, Petrus,care nu uitase afronturile Familiei Laing, incepe sa se schimbe fata de Sandra,determinand-o in final pe aceasta,sa fuga cu copiii. Isi cauta familia,prin matusa ei,dar de data aceasta,chiar mama ei este cea care-i spune la telefon,ca nu mai face parte din familie. Sandra,se refugiaza la Johannesbourg,unde se angajeaza muncitoare(ca negru,dupa ce renuntase la statutul de alba) si-si creste copiii. In 1990,Legea Antirasiala,ii da pentru prima data Sandrei dreptul la vot.Desi tatal sau avusese remuscari mari,acesta moare,fara a apuca sa-si ceara iertare de la fiica sa.Povestindu-si viata unui reporter,dupa Votare,Sandra devine celebra si toti o aplaudau.Dar ea suferea de dorul familiei sale.Cand intr-un tarziu reuseste sa-si gaseasca mama,intr-un Azil-Spital,tot Sandra este aceea care o iarta pe mama ei. Impresionanta scena de final,cand mama ei isi cere iertare,ca tatal ei fusese asa dur cu ea si-i spunea mereu:"Nu te lasa,mergi pana la capat", tot Sandra se dovedeste a fi cea mai inteleapta,raspunzandu-i mamei: "N-ai dreptate,daca nu mi-ar fi inoculat aceste cuvinte,nu as fi avut curajul sa inving in viata". Scenariul a fost scris dupa un fapt real.

Citește în continuare
Top