American Sniper (2014)

Red_Tulip

Un film mult prea lăudat din punctul meu de vedere. Deși sunt o mare fană a regizorului Clint Eastwood și, de asemenea, cred că Bradley Cooper este un actor foarte talentat ce în sfârșit primește recunoașterea meritată, producția de față exagerează în multe privințe. Este construit pe prototipul americanului care ar face orice pentru țara sa( doar e cum afirmă chiar Chris: America este cea mai bună țară din lume). Într-adevăr, povestea este emoționantă și Bradley intră perfect în pielea personajului, dar ceva nu mă lasă să apreciez foarte mult acest film.

Citește în continuare

American Psycho (2000)

Red_Tulip

Genul de film care după ce îl termini de vizionat te întrebi de ce ai așteptat atât de mult timp ca să faci acest lucru. Acest cameleonic Christian Bale interpretează magistral rolul psihopatului Bateman, iar filmul are un umor negru cu accente psihologice. Bineînțeles, finalul aduce un mare plus filmului. Vi-l recomand. Este genul de film pe care trebuie să îl vezi măcar o dată în viață.

Citește în continuare

The Imitation Game (2014)

Red_Tulip

Un film emoționant în primul rând. De obicei, adevărații eroi sunt anonimi. Alan Turing a fost o persoană remarcabilă, căruia omenirea îi datorează foarte multe lucruri. De lăudat ideea regizorului care a hotărât că povestea lui merită spusă publicului. Benedict Cumberbatch se ridică la înălțimea așteptărilor și merită pe deplin nominalizarea la Oscar.

Citește în continuare

The Grand Budapest Hotel (2014)

Red_Tulip

Mie mi se pare un film reușit din toate punctele de vedere. Pornind de la editare, soundtrack, poveste și acting. Am fost surprinsă să îl văd pe Ralph Fiennes într-un rol comic, fiind obișnuită cu prezența lui doar în filme dramatice. Și pot spune că aș recomanda vizionarea filmului în special pentru a vedea un Ralph comic, haios și cu niște replici memorabile. The Grand Budapest Hotel este genul de film care te duce într-o altă lume, te relaxează, te amuză. Iar apariția lui Adrien Brody este condimentul perfect pentru o comedie reușită ce a fost nominalizată la Oscar.

Citește în continuare

Gone Girl (2014)

Red_Tulip

David Fincher nu ne înșală nici acum cu acest film. Realizat în stilul bine cunoscut al acestui regizor, povestea sumbră captivează privitorul și se joacă puțin cu mintea și principiile noastre și cu viziunea asupra căsătoriei. Cumva m-a făcut să mă gândesc la acest citat: "All happy families resemble one another, each unhappy family is unhappy in its own way. Legătura bolnăvicioasă prezentată aici ne intrigă, ne fascinează și ne lasă cu un gust amar. Ben Affleck cred că și-a făcut foarte bine treaba cu acest rol, iar actrița pricipală a intrat foarte bine în pielea personajului. Iar finalul aduce un mare plus peliculei.

Citește în continuare

Detachment (2011)

Red_Tulip

Drama aceasta prezintă situația actuală din sistemul de învățământ din SUA, dar care din păcate, este prezentă cumva și la noi. Trăim în epoca unde profesorii sunt judecați mereu, și nu elevii. Unde elevii își permit orice, nemaivând niciun respect față de dascălii lor. Într-adevăr, subiectul este unul cu un impact emoțional foarte puternic, iar interpreatarea lui Adrien plină de sensibilitate( ce mi-a creat un deja-vu, revăzându-l parcă în rolul din The Pianist) creează o atmosferă unică. Detachment este genul acela de film care te lasă cu multe întrebări legate de viață, de familie. Este realist, dur, dar care și în același timp, îți poate smulge o lacrimă.

Citește în continuare
Top