Krippendorf's Tribe (1998)

alex_il_fenomeno

Un film foarte amuzant, peste asteptarile de inceput pe care le-ai putea avea de la el... Un film de familie (in care actiunea se petrece in jurul unei familii, cu tensiunile aferente si momentele clasice), cu un Richard Dreyfuss extraordinar si cu o Mila Kunis in plina ascensiune, de o naturalete aparte, asa cum ne-a obisnuit in dese randuri. Filmul are un umor aparte, fiind construit ingenios si cu un fir narativ foarte interesant, uneori lent pe alocuri, dar construind atmosfera de familie care il face atat de frumos. Merge urmarit impreuna cu familia, sigur nu va dezamagi, fiind mult mai mult decat un simplu "film de seara".

Citește în continuare

WASABI (2001)

alex_il_fenomeno

O coproductie foarte interesanta, un film de actiune foarte bun, ce pot spune ca a avut toate ingredientele necesare pentru a nu te lasa sa te plictisesti, iar Jean Reno a reusit sa faca un rol impresionant, cum nu credeam (raportandu-ma la multele comedii ce le urmarisem cu el in prim-plan), si a fost ceva peste asteptari. Surprize la tot pasul, situatii-limita care pun presiune pe cel ce urmareste acest film, ritmul foarte constant si alert, si consider ca a fost putin cliseic faza cu "camaradul" de politie (mereu sunt in filme 2 politisti, unul neindemanatic ce salveaza situatia spre final, si unul cutezator, ce ajunge mereu la anaghie), atat ca producatorii au fost inspirati in a crea o echipa dintr-un politist experimentat (Jean Reno) si... fiica lui, o tipa foarte rebela de origine japoneza. Il recomand, pentru mine a fost o surpriza placuta, sa fiu sincer.

Citește în continuare

Thinner (1996)

alex_il_fenomeno

A fost un film foarte interesant, fara doar si poate, bazat pe o alta scriere de-a lui Stephen King. "Thinner" poate ca denota ceva din ce se va intampla in film, insa cred ca nimeni nu se astepta la atat de multe intamplari, foarte sinistre prin desfasurare si cadru. Ca la foarte multe filme realizate dupa cartile lui Stephen King, si in aceasta, coloana sonora, cadrele si atmosfera creata se imbina perfect cu povestea cutremuratoare ce ne este prezentata in film. Il recomand cu mare placere, este un film de urmarit, mai ales seara tarziu sau noaptea pentru un cadru ambiant in ton cu povestea :)

Citește în continuare

Desperately Seeking Susan (1985)

alex_il_fenomeno

L-am vazut acum ceva timp in urma, dar tot ce pot spune despre el este ca a fost un foarte bun film pentru acele vremuri, avand o poveste usoara, putin tensionata, insa plina de tot felul de incurcaturi, care mai de care mai inteligent asezate si mai incurcate, dar a fost pana la urma si un film plin de un puternic umor, cu niste personaje bine conturate (doar productia a beneficiat de o distributie buna, in frunte cu Madonna -ce aduce si o coloana sonora foarte bogata-, John Turturro sau Rosanna Arquette), si dupa mine, merita o vizionare, fiind un film numai bun de urmarit seara tarziu.

Citește în continuare

Pleasantville (1998)

alex_il_fenomeno

Nu stiu cum o sa li se para filmul altora, mie cel putin mi-a placut extrem de mult. O poveste frumoasa, chiar si debordand de fictiune, o distributie foarte buna (Tobey Maguire, Reese Witherspoon, William H. Macy, Joan Allen, Paul Walker, Jeff Daniels), dar, mai presus de toata, o atmosfera de familie atat de frumoasa, prin poveste, coloana sonora, dar mai ales prin cadrele alb-negru preponderente in film, ce faceau deliciul acestei poveste. O recomand cu mare caldura, am urmarit filmul de cateva ori, si mereu as face-o cu aceeasi placere.

Citește în continuare

Maneater (2007)

alex_il_fenomeno

A fost un film acceptabil, pe care am avut ocazia sa il urmaresc la televizor cu cativa ani in urma. Intr-adevar, din ce au spus multi mai sus, nu ar merita incadrat chiar in categoria "horror", avand scene foarte "dark" sau tensiuni foarte puternice, insa cred ca ar merge mai bine catalogat drept un thriller numai bun de urmarit seara tarziu, pentru o atmosfera propice. Cadrele surprinse in film au fost extrem de inspirate pentru subiect, reusind sa te tina cu sufletul la gura pana spre final (in filme de acest gen, se poate intampla orice, pana la urma). Il recomand pentru o vizionare, si bineinteles noaptea.

Citește în continuare
Top