Coach Carter (2005)

celcaregandeste

Filmul este aparent banal; un fost jucator de baschet preia o echipa de baschet a unui liceu din Richmond, ii face pe baietasii aia de cartier sa se ocupe si de scoala daca vor sa joace baschet; omuletii ajung sa joace chiar bine, iar filmul are chiar si happy end, chiar daca unul putin mai disimulat decat cele cu care ne obisnuise Hollywood-ul. Adica baietii astia nu ajung sa castige marele meci insa se aleg cu ceva din toata experienta asta, cu ceva mult mai important decat o victorie intr-un meci de baschet. O prestatie in nota obisnuita a lui Samuel L. Jackson, adica una buna, iar despre restul actorilor...nimic de zis, parca nici nu prea exista. Un film care merita vazut daca va place Samuel Jackson, care face un rol bun.

Citește în continuare

Reign Over Me (2007)

celcaregandeste

...şi nu este vorba de Charlie Fineman, personajul principal al filmului, care suferă de şoc post-traumatic. L-am văzut pe Will Smith în comedioare subţirele, după care l-am văzut în filme precum "Seven Pounds" sau "Pursuit Of Happyness"; acum, după ce l-am văzut pe Adam Sandler într-o mulţime de filme uşurele, îl văd în "Reign Over Me", un film de o cu totul altă factură, în care face un rol deosebit. Prin urmare, poate şi aşa ceva, şi poate chiar bine să abordeze roluri mai grele. Cât despre film...este chiar deosebit, merită văzut, iar protagoniştii fac roluri foarte bune.

Citește în continuare

Seven Pounds (2008)

celcaregandeste

Seven pounds nu este filmul obişnuit de savurat, analizat, discutat. Este un film care iţi place sau nu. Will Smith joacă rolul lui Tim Thomas, un tânăr vădit tulburat, care are nevoie să simtă că viaţa lui contează. Supravieţuitor al unui accident în care logodnica lui şi alte şase persoane şi-au pierdut viaţa din cauza neatenţiei sale, Tim vrea să îşi plătească păcatele, dând înapoi viaţă pentru fiecare viaţă luată. Povestea se construieşte din bucăţi, trecutul apasă mereu cu degete reci pe orice ar putea însemna speranţă sau un nou început. Ştim de la primele secvenţe că finalul ne va găsi despărţiţi de protagonist, însă drumul e emoţionant şi merită parcurs cu răsuflarea tăiată. S-au mai spus poveşti despre sacrificiu, izbăvire, singurătate şi regăsire. S-au mai regizat şi s-au mai văzut astfel de poveşti. Însă ceea ce a reuşit Gabriele Muccino cu producţia din 2008 şi rolul lui Will Smith trec dincolo de ceea ce poate fi povestit în câteva paragrafe. Seven Pounds este un film care merită văzut şi de aceea îl recomand cu căldură.

Citește în continuare

War, Inc. (2008)

celcaregandeste

Se dovedeste inca o data ca nu e suficient sa pui o mana de actori cu oarece nume pentru a face un film bun. Niste actori cu adevarat buni pot aduce ceva in plus unui film prin prestatiile lor, este foarte adevarat; dar pentru ca un film sa fie bun mai e nevoie de cateva ingrediente, care filmului astuia ii lipsesc cu desavarsire: un scenariu bun, o regie si o coloana sonora pe masura. Cat despre Hillary Duff, imi spune si mie cineva ce mare actrita o mai fi si asta, cate premii Oscar sau Golden Globe a adunat la viata ei? O fi vreo Meryl Streep, Barbara Streisand, Penelope Cruz? Poate imi scapa mie ceva... Filmului, un 3 cat el de mare.

Citește în continuare

Once (2007)

celcaregandeste

...uite ca se poate si altfel...fara sa aiba un ritm alert sau nume de anvergura in distributie, Once, un film total nehollywood-ian, reuseste poate mai mult decat filmele americane sa te tina in priza, sa te cucereasca. Un scenariu frumos, finut, un joc bun al celor doi mari anonimi din rolurile principale, o coloana sonora exceptionala. Un film pe care il recomand cu caldura celor care vor sa vada si altceva. De la mine, 10 fara nici o ezitare!

Citește în continuare

Something the Lord Made (2004)

celcaregandeste

Dupa cum spune si El KaPpa, acest film nu este recomandat celor care isi doresc sa vada un film cu 100 de impuscaturi pe minut, explozii, batai si alte ingrediente de acelasi gen. Un film despre un moment de rascruce din istoria medicinii, un film despre ambitie, devotament, un film despre cat de important este sa faci ceea ce iti place. Si chiar daca nu are o distributie plina de nume grele, este un film deosebit, care merita vizionat.

Citește în continuare
Top