Die Fälscher (2007)

florin2001

Un film bun asupra căruia trebuie să priveşti din toate unghiurile de vedere. Si trebuie început cu perioada acelor ani pe care noi doar ne-o putem imagina, ori imaginaţia şi realitatea sunt un pic diferite. Caracterul uman rămâne ,însă, acelaşi. Un pic de hoolywodism afectează acestui film european, filme care au ceva mai multă realitate în ele. Pe aceeaşi temă recomand "Agenda neagra".

Citește în continuare

Before Sunset (2004)

florin2001

Un film degajat,plăcut,lejer,fără ancorarea în problemele cotidiene,fără inevitabilele scandaluri şi violenţe.Un film plăcut sufletului.O distribuţie încântătoare.Un film recomandat celor care vor să vadă ceva sentimental,celor care ştiu că mai există şi altceva în afara violenţei,banilor,sexului.

Citește în continuare

Black Hawk Down (2001)

florin2001

Un film înscris în nota de cultivare a militarismului avansată de producţiile hollywodiene.Un film cu distribuţie bună dar care se înscrie în anumite canoane cinematografice ceea ce nu-l ridică la categoria filmelor deosebite.

Citește în continuare

The Fugitive (1993)

florin2001

Un film bun dar cam de duzină,în sensul că este previzibilă acţiunea şi rezultatul.Stilul hollywoodian nu se dezminte.O distribuţie generoasă,cu nume mari.De remarcat multitudinea de forţe de ordine care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul statelor unite,uneori depăşindu-şi atribuţiile sau întrepătrunzându-se cu alte forţe.De remarcat,de asemenea,disponibilitatea şi capacitatea logistică a acestor forţe.

Citește în continuare

Cruel Intentions (1999)

florin2001

Frumos filmul,specific unei anumite vârste pentru a putea fi înţeles şi recepetat.Despre nebunia unei societăţii care consideră că totul i se cuvine în momentul în care are bani,despre dragoste dincolo de limitele pecuniare şi puterea de sacrificiu în numele unor idealuri imateriale.Distribuţie foarte plăcută,ceea ce acordă o notă în plus filmului.Continuările nu s-au ridicat la nivelul originalului.

Citește în continuare

Black Hawk Down (2001)

florin2001

Un film de propagandă în care au fost angrenaţi actori buni,probabi motivaţi financiar şi mai puţin cunoscători ai realităţilor unui război.Acest război este politic,petrolist şi oricum altfel,numai unul logic şi bun nu,de parcă războaiele ar putea fi bune.Dar aici sunt prezentate anumite principii,ideatice,numai că realitatea nu este pe aceeaşi lungime de undă.Dincolo de aceste imagini şi principii,pe care le împărtăşesc teoretic dar a căror aplicare nu ştiu cât de posibilă este în contextul actualei societăţi globalizate şi mercantile,este viaţa reală.

Citește în continuare
Top