Fantaghirò (1991)

kirakiralina

Un basm foarte frumos, care a ajuns la a 7a parte, de vazut de catre cei mici, chiar si de catre cei mai mari.

Citește în continuare

Nunta mută (2009)

kirakiralina

Ca debut, ar fi acceptabil, filmul ilustreaza bine comportamentului romanilor, pacat ca tragedia a fost introdusa intr-un asa-zis interviu necomic, de doi bani, care strica "imaginea" si mesajul. Nota 6.

Citește în continuare

Το Λιβάδι που δακρύζει (2004)

kirakiralina

Anul 1921. Comunitatea greaca din Odessa fuge din Rusia dupa sosirea Armatei Rosii. Alexis si Heleni se iubesc, dar ea este dorita de tatal lui, asa ca cei doi tineri fug la Salonic pentru a se casatori. Alexis castiga bani cantand la fizarmonica. Sunt anii fronturilor populare si a fascismelor. Alexis are ocazia sa plece in America si cuplul se desparte. Pentru Heleni care a ramas in Europa se anunta vremuri grele. Angelopoulos, cu o fidelitate de admirat, trateaza teme si atmosfere care ii sunt dragi: istoria Europei din 1900, revazuta in mod poetic ca loc de tranzite si nomadisme chiar si tragice.

Citește în continuare

Nirvana (1997)

kirakiralina

In 2005, intr-o metropolis formata de un Centru protejat si de mizerabile si periculoase periferie etnice (Marrakech, Shanghai Town, Bombay), trei barbati care vor deveni prieteni incearca sa fuga de nefericirea vietii reale sau imaginare: Jimi - ideatorul jocului Nirvana, Solo - protagonist al jocului, Joystick - hacker de periferie, persecutat de inamici si de creditori, care si-a vandut propriile cornee, sostituite cu proteze electronice. Caz rar de film italian care creeaza o lume si inventeaza spatii, a fost filmat in aria industriala Alfa Romeo din Milano si in subteranele macelariei comunale, unde scenograful Basili a inventat un microcosmos fantastic inspirandu-se din Bosch, Escher si Pop Art. E un film psihedelic in care se continua discursul problemelor tineretii, refuzul pentru lume si societate asa cum sunt, nevoia de evadare, aspiratia la aventura si frumos. Coloana sonora naucitoare.

Citește în continuare

La lupa (1996)

kirakiralina

Din cartea "Viata pe camp", de Giovanni Verga, nuvela Lupoaica, Pina, senzuala, blestemata care rascoleste toti barbatii pe care ii intalneste. Este un personaj arhaic si potent, care nu degeaba este supranumita lupoaica: o frumoasa taranca ce nu mai este tanara, infometata de dragoste, prada unui erotism atat de irezistibil de a o izola de sat si a fi judecata ca demonica. Nu este lasat deoparte nici tanarul sau amant pe care, in incercarea de a-l recastiga, il casatoreste cu fiica ei si pe care il determina sa o ucida cand se vede lasata de-o parte.

Citește în continuare

Io non ho paura (2003)

kirakiralina

Michele este un baiat de zece ani, care traieste in regiunea Basilicata, intr-un mic satuc de 4 case. impreuna cu surioara mai mica si alti prieteni, se intrec in fiecare zi pe bicicleta in lanurile de grau. Mama e casnica si tatal camionist. Incuriosit de o portita de fier de langa o casa derapanata, o descjide si vede o groapa in care se zarea un picior care iesea de sub o patura. Se sperie si fuge. Dupa aceea, se intoarce si descopera ca piciorul apartinea unui copil ca si el, blond si delicat, aproape orbit de intuneric, redus la statl de larva. Nu reuseste sa isi imagineze ca se trateaza de o rapire. In urmatoarele vizite, ii va vorbi, ii va duce mancare si ii va reda o speranta. Televiziunea vorbeste de acest copil, Filippo, rapit la Milano. Asa Michele intelege. Cercul se strange, elicopterele se invart imprejur si panica soseste. Un film bun.

Citește în continuare
Top