My Blueberry Nights (2007)

motanila_cremvustila

uimeste.ma cu cognoscintele tale de historia cinematografiei chinese und japanese, ca sa.mi soui la sfarsitu sfarsitoriu si motivele pentru care consideri co lost in trans- ie un film PROST, pentru ca altfel as putea foarte meticulos sa.ti spun si moi ca tu ai 4 picioare, aceasta reprezentand cam acelasi grad de fundamentare cu al tau. ps. ai inteles ceva din ce ti-am scriiturat?

Citește în continuare

My Blueberry Nights (2007)

motanila_cremvustila

Bineinteles ca rămânând cu urechea, dacă avem doar una singură, aţintită pe fabulosul violoncel al coloanei sonore din In the mood....şi cu retina dezlipită de atenţia cu care urmăream relenti-urile incete din acelaşi mood, speranţa oricărui individ carele a petrecut cateva ore iextrem de placute in compania 2046lui si mood-ului poate fi înşelată. În primul rând, tonurile vocalice ale limbii chineze (parcă şi un pic de mandarină)nu mai sunt prezente aici. plain english allora. Astfel acordand opiniei stupide ale luia Nasturei cum că o altă lume, diferită de a ta, nu poate fi inteleasă, o urmă de bunăvoinţă cognitivă, să spunem că acesta este filmul lui Wong care, deşi cu un scenariu ce lasă de dorit la capitolul credibilitate, se axează, cred io, pe simţuri. Gustul placintei, culorile ce se transformă una-n alta, otis redding ce te atentioneaza din jukebox ca totul ieste si va ramane o metafora, toate astea iti spun clar ca pentru Wong kar Wai nu platesti biletul ca sa descoperi inextricabilele mistere teologice ale Sfantului Graal si teologiei dogmatice. Ci platesti acelasi bilet pentru a-ti spala ochii de inghesuiala si murdaria, de toate felurile, din afara salii de cinema. Iar cand consideri că te-ai spălat destul, poţi sa te uiti la Portman, aceasta bună nataliţă şi la Law, acest fermecător Jude. cam asta.i.

Citește în continuare

숨 (2007)

motanila_cremvustila

mi s/a p[rut mai deprimant decat Requiem for a dream. nu inteleg de ce unii considera ultima secventa, cea in care familia este reunita pe fondul unei b[t[i cu bulg[ri de zapada, ca fiind optimism. the con guy is dead.

Citește în continuare

Duel of Legends (2015)

motanila_cremvustila

first, filmu aista apare sigur in 2009, din cate stiu. deci, consistenţă, my dear watson

Citește în continuare
Top