Zone of the Dead (2009)

o.c.emilian

Un alt film cu zombi,nimic nou,doar actiunea se petrece de data asta in Europa.Poate scena in care se parea ca toti zobii dorm,ar fi un element nou,iar cea mai faina faza din film este o zombita,adica o prospatura de femeie zombi,as spune ca era chiar foarte hot si foarte dezbracata !

Citește în continuare

Paranormal Activity 2 (2010)

o.c.emilian

Asteptarile mi-au fost confirmate,am simtit eu ca a doua parte va fi cu mult mai buna de cat prima ! Desi se vrea a fi un film explicativ a primei parti ,parerea mea este ca de fapt aceasta continuare,da valoare si primei parti,pot spune ca nu m-am plictisit de la inceputul sau si pana la sfarsit!Am observat ca si bugetul,este mult mai mare.

Citește în continuare

Mamma Roma (-1)

o.c.emilian

Toate filmele clasice au un farmec aparte,cu atat mai mult cele iataliene,care prezinta intr-un mod realist,in cazul de fata,un stil de viata a unei femei obisnuite care se lupta pentru viitorul fiului! Femeile italiene au avut o viata grea pana sa-si castige o adevarata protectie,asa cum o au in ziua de azi !

Citește în continuare

Persepolis (2007)

o.c.emilian

Pe tot parcursul vizionarii filmului,am uitat ca ma uit la un ,,desen animat" ! Un fragment din istoria Iranului vazut ,,prin ochii" unei adolescente,intr-o poveste trista dar ,,picurata" si cu mici faze amuzante care au starnit hohote de ras in sala de cinema ! Probabil daca ar fi vazut acasa n-ar prezenta prea mult interes,dar asta-i diferenta care-o da cinematograful !

Citește în continuare

Paranormal Activity (2007)

o.c.emilian

De obicei imi spun parerea doar la filmele care m-au impresionat in mod deosebit ! Acesta m-a impresionat cu adevarat dar in sensul rau ! Este dupa parerea mea unul din cele mai proaste filme horror pe care le-am vazut ! Un inceput deosebit de plictisitor,asa ca o introducere care parca nu se mai termina,iar cand au terminat-o cu introducerea au trecut direct la final,care trebuie sa recunosc ca mi-a placut,totusi,asta mai salvand din ,,onoarea" filmului si m-a facut sa nu-mi para rau ca am pierdut timpul cu el ! Crearea tensiunii in mod gradual este prea ,,lungita",dar sa punem asta pe seama unui asa zis film realizat in mod intamplator chiar de personajele care ar trebuii sa ne induca senzatia ca totul sa intamplat in realitate ! As fi vrut sa spun ca ideea acestei povesti privita chiar prin ochiul unui operator amator,ca si personaj principal,este deosebit de buna,dar din pacate nu este si originala ! Probabil ca asta conteaza mai putin acum mai ales la filmele cu buget,nu redus,ba chiar foarte redus si asta ar fi trendul general acceptat.In mod paradoxal,fata de impresia proasta pe care mi-a facut-o,doresc cu nerabdare sa vad ,,Paranormal Activity 2",probabil datorita celor 20 de min. de la final singurele pe care de altfel le apreciez foarte mult ,dar cum un film nu-l poti cataloga drept foarte bun doar pentru cateva minute foarte reusite,am speranta ca cel de-al 2-lea va fi cu siguranta foarte reusit ! Un film care merita totusi vizionat,s-au vazut filme cu mult mai nereusite decat acesta !

Citește în continuare

Quella villa accanto al cimitero (1981)

o.c.emilian

Tinand cont ca italienii nu exceleaza in genul horror,consider ca acest film este totusi foarte reusit,ba chiar ai senzatia ca asisti de fapt la un ,,stuff horror",scenele te iau prin srprindere si sunt foarte dure si imprevizibile ! Mi-a placut foarte mult tehnica filmarii cu ,,jocul privirilor" dintre personaje,tipic filmelor clasice chiar a acelora in ,,alb si negru"din vremea cand se canta la pian in salile de cinematograf. Acest lucru,paradoxal,ii da filmului un farmec aparte ,iar coloana sonora accentuiaza atmosfera emotionala in care te gasesti,trezindu-te vorbind de unul singur ceva in genul:,,...hai o data ,pleaca de acolo...! ", dar celor ce citesc aceste randuri le spun de fapt sa plece cat mai curand sa achizitioneze acest film pentru colectie,iar daca nu l-au vazut sa-l vada !

Citește în continuare
Top