애인 (2005)

spriamarierose18

Ma uitam la alte comentarii de pe alte situri in care domnele spuneau ca le-a placut filmul enorm, inafara de scenele erotice...Sa fim serioase doamnelor, hai sa nu ne ascundem dupa evantai....cred ca 40 de minutele din film se ocupa cu aceste scene, destul de explicite si filmate pana la urma frumos, uneori intr-o lumina cruda, alba, fara intimitate sau romantism. Altele sunt chiar pline de romantism si tandrete cat sa-ti incite imaginatia pe care ti-o credeai normala. Nu este un film pentru minori,ca nu vor intelege nimic. E un film pentru femei de la 30 de ani in sus, care stiu ca pot fi vulnerabile in momentele de cenusiu ale vietii si o astfel de poveste chiar daca rational nu se poate intampla, cu siguranta ea exista in fanteziile nerostite ale irationalului din noi. Frumos film si frumoasa poveste a unei iubiri de o zi care insa sa lase amintiri pentru o viata intreaga.

Citește în continuare

숙명 (2008)

spriamarierose18

Film extrem de violent, cu un scenariu atat de dezlanat ca aproape nici nu-ti dai seama despre ce e vorba in film...Toate personajele sunt negative si trebuie doar sa-l alegi pe cel mai putin negativ ca sa ai macar un puct pentru care sa vezi filmul... Greu de suportat violenta nascuta din aroganta claselor sociale. Greu de suportat ideia ca viata celor saraci si muncitori nu valoreaza nimic si poate fi calcata in picioare chiar si acum in secolul XXI ... Problema asta insa e atat de fregventa in filmele coreene, incat cred ca ea exista cu adevarat si viata in frumoasa Coreea nu este chiar atat de roz cum o percep admiratorii infocati ai acestei tari... Am dat nota 6 desi nu o merita nici pe asta...Dar macar prestatia frumosului Song Seung Heon mai salveaza din punctaj...

Citește în continuare

逆戰 (2012)

spriamarierose18

Nu e o capodopera, dar e un film foarte bun. Are de toate, o poveste, actori buni, actiune cat incape intr-un film normal, pentru oameni normali (satui de filme in care cavalcada efectelor speciale lasa pe dinafara si actiunea si actorii) Cateva zile l-am ocolit crezand ca voi vedea iar un film gen Super Coop. Mai avea si doua ore...Surpriza a fost in schimb extrem de placuta. N-a fost nimic din ce mi-am imaginat, cei din Hong Kong au reusit sa faca un film decent, regizat in stil John Woo, filmat in orasul meu preferat Kuala Lumpur. Pentru mine e fost o incantare sa vad orasul acela uimitor si de la nivelul strazii. Desigur ca urmariri cu elicopterele printre zgarie nori nu se intampla in frumosul oras si nici nu se descarca tone de gloante... Oricum filmul merita toti banii. De remarcat pentru cine l-a mai vazut, Nicholas Tse, care s-a maturizat frumos...chiar prea frumos...

Citește în continuare

緣份2000 (1999)

spriamarierose18

In sfarsit dupa 5 ani de cand il caut, am reusit sa vad filmul si inca subtitrat. Cineva a avut amabilitatea sa-l postze pe YT. La prima vedere pare un filmulet cu un inceput usor ciudat si o poveste ce pare nostima, pentru ca se cauta alcatuirea cuplului perfect datorat sortii. Doua prietene intalnesc in acelasi moment intr-un Moll doi baieti. Fetelor le plac baietii si incearca sa-i cucereasca. Asta ar fi prima faza in care soarta i-a pus fata in fata...Dar daca ar fi fost invers ? Fiecare fata cu celalalt baiat ? Pare comedie, dar subiectul e serios, e vorba de compatibilitate si atractie, de cum reactionezi si relationezi cu diversele persoane. Si cand crezi ca Soarta a fost invinsa si perechile formate sunt perfecte...intervine viata de zi cu zi cu incercarile si surprizele ei. Aparent usurel, filmul are un subiect profund, tratat cu naturalete. Nimic nu e fortat, filmul curge firesc si finalul e cel pe care soarta l-a ales...stie ea soarta ce e bun pentru fiecare. Peter Ho e foarte tanar, desi are 25 de ani, pare un copil...politicos si bine crescut, asa cum e si in viata de toate zilele...Zhao Wei, supervedeta de azi era si ea la inceputuri. O fata nu foarte frumoasa, dar cu nuste ochi imensi si un zambet dezarmant.

Citește în continuare

The Sheltering Sky (1990)

spriamarierose18

Un film tipic Bernardo Bertolucci. Eram destul de mica cand l-au dat la TV si am tras cu ochiul desi nu era de nasul meu. L-am revazut mai tarziu cu alti ochi...Mi-aduc aminte scene incredibil de frumoase cu popasurile caravanei in desert. Nu mi-a placut niciodata desertul si dintre toate Sahara mi s-a parut cea mai infioratoare locatie. Bertolucci a facut-o magica... Oricum, in film, ca si in viata cele doua culturi europeana si araba, nu par a fi compatibile. De fapt nu sunt, oricat ne-am stradui sa acceptam ca suntem toti locuitorii aceluiasi pamant. A fi femeie in lumea araba e cam ceea ce se vede in film...O fiinta redusa la instincte si cu creierul spalat... Pentru o europeana educata, experienta din film e o lectie extrem de traumatizanta.

Citește în continuare

Little Buddha (1993)

spriamarierose18

Micul Buddha... Intamplarea face sa comentez unul dupa altul, doua filme a lui Bertolucci. Din nou, Bertolucci calca pe nisipuri miscatoare, spunand povesti din alte spatii geografice si culturale. O face insa BINE, cu profesionalism si siguranta...nisipul transformandu-se in beton sub talpile lui. Un film care merita 10 pentru imagine si mai ales pentru culori. Culoarea in film devine metafora dar si poezie. Lumea "civilizata" e colorata intr-un albastru aproape murdar, intunecat si rece, ca si autostrazile si blocurile cu zeci de etaje, in schimb, cealalta lume, uitata dar si complacuta in saracie materiala dar atat de bogata spiritual, straluceste in culori solare de la auriu la purpuriu... Povestea lui Buddha se impleteste armonios in scenariu, facand ca filmul sa curga ca un rau linistit sub ochii insetati de cunoastere ai pustiului blond. Frumos final. Se pare ca oricat de mica e intalnirea cu lumea tibetana, viata individului se schimba, perceptia asupra realitatii si a aspiratiilor se schimba.

Citește în continuare
Top