Babettes gæstebud (1987)

tianne

Un film discret, ce inainteaza in "slow motion" si te face sa crezi ca stai in fata focului si asculti o poveste cu talc: o comunitate intepenita in austeritate e miscata de arta bunului gust, arta ce ii uneste pe oameni, dincolo de credintele religioase, limba, idealuri. Peisajele nordice superbe aduc o nota aparte atmosferei filmului, alaturi de fondul muzical care puncteaza delicat.

Citește în continuare

The Oxford Murders (2008)

tianne

OK, titlul suna tentant si chiar intriga e interesanta. Incepe bine dar...hop...se cam rupe firul si urmeaza niste scene insailate: Na o crima! Poftim si un rationament! Ia si un romance fortat rau! Eh, iar Elijah Wood tot hobit ramane(greu sa iasa din tipar)..iar rolul asta de Sherlock Holmes trezit din somn nu l-a ajutat. Well, productia ar fi fost bunicica daca nu am fi avut atatea trimiteri intelectuale intr-un banal film politist. Acord un 6 ..mai mult pentru aparitia lui John Hurt.

Citește în continuare

Hearts in Atlantis (2001)

tianne

Avem aici un film a carui sensibilitate isi afla dezlegarea in geniul lui Stephen King de a doza fantasticul intr-o poveste simpla. Rezultatul este unul impresionant, cel putin pentru mine. Nu e o capodopera, dar are un acting ireprosabil, un scenariu...well..incarcat de simtire, o veritabila atmosfera de America anilor '60, tonuri calde de mister. Un film(subcotat- si nu inteleg de ce) care mi-a mers la suflet. Recomand oricui

Citește în continuare

La double vie de Véronique (1991)

tianne

Un film-metafora care penduleaza intre imagini simbolice si o muzica bantuitoare, o Weronika inocenta care traieste intr-un plan si se oglindeste in altul, un regizor descompus intre angelic si material, un spectator melancolic prins intre senzatii onirice si tanatice... Totul dublat si redus la o singura/unica realizare

Citește în continuare

Notes on a Scandal (2006)

tianne

Un recital de exceptie al veteranei Judi Dench la care se adauga fermecatoarea Cate Blanchett. Am mai remarcat regia minutioasa a lui Eyre si muzica semnata Philip Glass care ofera substanta acestei drame. Merita vazut.

Citește în continuare

The Visitor (2007)

tianne

Un film cald, simplu care te cucereste cu totul pana la final. Nu mi se pare o simpla abordare politica a problemei emigrantilor de dupa 11 sept, ci, in primul rand, o imagine fara artificii a esentei relatiilor umane. Foarte buna prestatia lui Jenkins in rolul profesorului mizantrop retras in trecut, care asteapta o provocare a destinului. Merita vazut!

Citește în continuare
Top